VÅra Oljor

Här hittar du våra oljor.

Kendall Motor Oil grundades i Pennsylvania år 1881, med målet att raffinera de unika och värdefulla komponenterna i den lokala råoljan.

Varumärket Kendall etablerades och blev snabbt ledande vad gäller teknologi och nyskapande.

Kendall var de första att utveckla en motorolja som fungerar under vinterförhållanden och ge motorer ett garanterat skydd för dittills oöverträffade 2000 miles, detta att jämföra med dåtidens vanliga 500-1000 miles. Därav Kendall karaktäristiska logotyp med 2 fingrar (2000 miles).

Deras strävan att tillfredsställa behoven hos den kraftigt växande fordonsindustrin, resulterade i ett sortiment av olika smörjmedel utvecklade för hårda påfrestningar och lång livslängd. Inom smörjmedelsteknologi – produktdesign.

Champion oil är ett internationellt smörjmedelsföretag som viger all sin energi och engagemang i smörjmedel.

Som en smörjmedelsspecialist ligger vårt fokus på att uppfylla de olika behov och krav som ställs från våra kunder. Detta säkerställs med hög kvalité och högteknologiska produkter. I vår ”full service” anläggning erbjuder vi teknisk support, utveckling av nya produkter, fyllning och paketering, logistik lösningar samt nödvändiga försäljnings- och marknadsföringsverktyg.

Sedan grundandet 1955 har vi genom årtionden samlat på oss ovärderlig expertis och kunskap och byggt upp ett etablerat kontaktnät med ledande OEM:s. Dessa nära relationer har gett oss tillgång till exakta specifikationer och erhållit Officiella godkännanden.

Vår nära relation till basolje- och additiv leverantörer ger oss möjlighet att leverera banbrytande produkter till ett konkurrenskraftigt pris. Idag har vi ett dedikerat team bestående av 160 specialister inom diverse områden, eget laboratorium och ISO-certifikat som garanterar kvalité i varje skede av produktionsprocessen.

Vi levererar stora kvantiteter utav olja på fat.

Ca 75 % utav denna försäljning är just olja från AMOIL/STARTA

Våra storsäljare är:

HT Ultra 15W / 40

Hydraul 32 & 46

Kombitraktor 10W / 30

Enastående prestanda
Eni & Agip, har alltid engagerat sig i forskningen och produktionen av högpresterande smörjmedel för alla typer av motorer, redan från de första syntetiska oljorna för över 30 år sedan och fram till idag.

Efter önskemål från våra kunder, kan vi nu även erbjuda eni & Agip.

Dessa oljor och smörjmedel,  tas endast hem på beställning.